Ministre fra fire afrikanske land var torsdag på vei til Sør-Sudan, hvor det pågår kamper mellom ulike deler av hæren i flere byer.
Mens situasjonen ser ut til å ha roet seg i hovedstaden Juba, har det vært harde sammenstøt i regionshovedstedene Bor og Torit de siste dagene.
Opprørssoldater har tatt kontroll over Bor, hovedstaden i den urolige provinsen Jonglei. Byen var åsted for en massakre på begynnelsen av 1990-tallet, og mange lokale innbyggere har rømt i panikk og søkt tilflukt i en FN-leir.
Flere av Sør-Sudans naboland frykter at en borgerkrig er i ferd med å bryte ut i verdens yngste nasjon.
– Vi ber om at våre brødre og søstre snakker sammen og enes om en vei framover, sier Louise Mushikiwabote, utenriksminister i Rwanda.
President skal mekle. Ministre fra Kenya, Uganda, Etiopia og Djibouti var ventet å ankomme Sør-Sudan torsdag i et forsøk på å løse krisen.
– Dette er et regionalt spørsmål, og Kenyas regjering må være del av løsningsprosessen, sa den kenyanske utenriksministeren Amina Mohammed.
Ugandas president Yoweri Museveni er blitt bedt av FN om å mekle i konflikten. Norske Hilde Frafjord Johnson, som leder FN-styrkene i Sør-Sudan, har innstendig oppfordret alle involverte til å gjøre det de kan for å unngå en etnisk konflikt.
Sør-Sudans president Salva Kiir hevder uroen skyldes et kuppforsøk iverksatt av tidligere visepresident Riek Machar, som ble avsatt i sommer. Kiir og Machar er ledere for Sør-Sudans to største etniske grupper, dinkaene og nuerne.
– Spurt om etnisitet. Menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch har allerede fått rapporter om folk som er drept i Juba fordi de tilhørte «feil» stamme.
– Soldater i Juba har ved flere anledninger spurt personer om deres etnisitet og deretter drept eller løslatt dem, heter det i en uttalelse fra organisasjonen.
I byen Bor ble dinkaer massakrert av geriljasoldater fra nuer-stammen i 1991, og innbyggerne der er svært bekymret for hva som kan skje nå. Regjeringsstyrkene mistet kontrollen over Bor onsdag kveld.
Nordmenn drar. Mange utlendinger i Sør-Sudan forsøker å komme seg hjem. En stor del av nordmennene som ønsket å reise, var torsdag ute av landet.
– Flyplassen i hovedstaden Juba er åpen, og flere tok rutefly ut av landet i går, sa pressevakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet (UD) til NTB.
Norske myndigheter har valgt å hente hjem alle ambassadeansatte som ikke er helt nødvendige for driften av ambassaden. Ifølge Sehl har det ikke oppstått noen problemer i forbindelse med utreisen til de UD-ansatte.
Siden kampene i Sør-Sudan brøt ut forrige helg, er flere hundre mennesker drept. 16 skal ha blitt drept i sammenstøt mellom arbeidere ved to oljefelt nord for Juba de siste dagene.