I et innlegg på Twitter refser King måten den britiske statsministeren har ordlagt seg på.
– Grove og farlige. Hvis du tror at ekstrem språkbruk ikke nører opp under vold i Europa, også i Storbritannia, da følger du ikke med, skriver King, som er EUs sikkerhetskommissær fram til den nye EU-kommisjonen tar over 1. november.
Johnson har gjentatte ganger brukt ordet «surrender» (kapitulere) når han omtaler loven som skal tvinge ham til å be om en ny brexit-utsettelse i tilfelle han ikke greier å få plass en ny avtale med EU innen fristen 31. oktober. Han har også høstet kraftig kritikk etter at han onsdag uttalte at den beste måten å hedre den drepte Labour-parlamentarikeren Jo Cox på, er å få brexit overstått.
Cox ønsket at Storbritannia skulle bli værende i EU og ble drept av en høyreekstremist mens hun drev valgkamp før folkeavstemningen i 2016.
LES OGSÅ: Kirken krever Brexit-garanti for fattige og flyktninger
– Kan utløse vold
Cox' enkemann, Brendan Cox, reagerer sterkt på debattklimaet som han mener preger begge sider i brexit-debatten.
– Det skaper en stemning som gjør at sannsynligheten for vold og angrep øker, sier han til BBC.
Han sammenligner også Underhuset med en polariserende dyrehage, en «bear pit of polarisation».
Når det gjelder Johnsons uttalelse om drapet på hans kone, mener han statsministeren har ordlagt seg på en slurvete måte, men uten at han er noen «ond mann».
Også Parlamentets speaker John Bercow kritiserer debattklimaet blant de folkevalgte og kaller kulturen i Underhuset for «giftig».
– Skaper syndebukker
I Brussel mener enkelte politikere at Johnson med vilje hisser opp stemningen for å kunne ha noen å skylde på for uføret Storbritannia risikerer å havne i hvis landet forlater EU uten en avtale.
– Statsminister Johnson skaper bare fiendskap og er konfronterende og krenkende. Du behøver ikke være rakettforsker for å skjønne at han leter etter en syndebukk som han kan gi skylden for en avtaleløs brexit, sier Philippe Lamberts fra de Grønne, som sitter i EU-parlamentets styringsgruppe for brexit.
Uttalelsen kom da han torsdag var på vei inn til et møte med EUs brexit-forhandler Michel Barnier.
Barnier selv var mer diplomatisk og avviste å kommentere den enstemmige kjennelsen i britisk høyesterett tirsdag.
– Vi har fra vår side alltid vært respektfulle overfor situasjonen i britisk politikk, sa Barnier og føyde til at EU fortsatt er villig til å se på nye britiske forlag som kan danne grunnlag for en ny brexitavtale.