Kulturbyråden i Oslo foreslår å tildele en million kroner til Samarbeidsrådet for Tros- og Livssynssamfunn (STL) for opprettelse av lokale dialoggrupper i Oslo.
– Vi er veldig glade for at vi fikk på plass midlene. Vi ønsker å ha tett dialog med tros- og livssynssamfunn i Oslo, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal (SV).
Han forteller til Vårt Land at de ser på STL på en aktør som er god til å samle stemmer bredt fra alle tros- og livssynssamfunn.
[ STL: 25 år med samarbeid - fordi det er rett og godt ]

– Nå har vi en aktør som vi kan ha dialog med om utfordringer og løsninger på hvordan vi kan gjøre Oslo til en mer livssynsåpen by. Dette kan skape en varme og toleranse som byen vår trenger, sier han.
Resultat av korona
Under koronapandemien har tros- og livssynssamfunn i hele landet tatt ansvar for å formidle smittevernsinformasjon til sine medlemmer. Vårt Land har blant annet skrevet om baptist-menigheter som har satt av mye tid til oversetting av smittevernsmateriale. Også denne innsatsen trekker Gamal fram som viktig.
---
Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL)
- STL er en dialog- og interesseorganisasjon som arbeider for likebehandling av tros- og livssynssamfunn i lov og praksis.
- STL har 15 medlemsorganisasjoner som representerer muslimer, buddhister, kristne, jøder, sikher, bahá'íer, hinduer, holister, humanister og siste dagers hellige i Norge.
- Fra før finnes det lokale STL-dialoggrupper i 11 norske byer.
---
– Gjennom pandemien har tros- og livssynssamfunnene hjulpet oss emosjonelt og spirituelt, men også praktisk, ved å sørge for at informasjon når fram, sier han og legger til:
– Men det er også større en det – vi ønsker at Oslo skal være en livssynsåpen by for alle som tror og ikke tror. Det er noe som skal få større plass i byen vår.
[ HRS mistar statsstøtta – har fem millionar i «kampmidlar» ]
Mener tiden er moden
Djamel Selhi er prosjektkoordinator for den nye lokale dialoggruppen. Han forteller at planleggingen allerede er godt i gang, og at alle tros- og livssynssamfunn i Oslo er invitert til et stiftelsesmøte i oktober. Han mener tiden er moden for å få opprettet en egen STL-gruppe i Oslo.
– Pandemien har vist at vi trenger et bindeledd mellom kommunen og tros- og livssynssamfunn i Oslo. Vi spilte en viktig rolle og gjorde en god jobb under pandemien, men for at dette gode arbeidet skal fortsette, trenger vi penger, sier Selhi.

Han forteller at han er glad for at kommunen ser nytten i arbeidet til tros- og livssynssamfunnene og bevilger penger for at den lokale dialoggruppa kan startes opp.
– Byråden ønsker en mer livssynsåpen by. Hvordan kan dere bidra til det?
– Vi skal være med på å styrke det positive som skjer i sektoren vår og sørge for at Oslo blir en god by å vokse opp i for våre barn. Uten dialog er ikke det mulig, sier han.
[ Menigheter har brukt timevis på oversetting av smitteverninformasjon ]